Bulvár hírek - A legnézettebb kábelcsatornának szánják az RTL II-t

Az RTL ma délelőtti sajtótájékoztatóján mutatta be október 1-jén induló új kábeladóját, az RTL II-t. Az új adótól Kolosi Péter programigazgató azt várja, hogy az RTL portfóliójának legnézettebb kábelcsatornája legyen, ehhez saját gyártású műsorokkal és magyarországi sorozatpremierekkel teletűzdelt műsorrendet álmodtak meg az új tévének.
A korábban már kiszivárgott információknak megfelelően az RTL II vetíti majd a Legyen ön is milliomos!, a Szombat esti láz és a Heti hetes új évadait. Ezen az adón lesz látható Máté Krisztina Forró nyomon című heti riportmagazinja is, ami hosszú évek kihagyása után kerül ismét képernyőre. A szerkezete is alaposan átalakul, nem csak az aktuális hírekkel foglalkozik, hanem azok következményeivel is.
Az RTL II műsorán mutatkozik majd be az I Love Gjoni című társkeresős reality is, amit egyébként két éve forgattak le,és arról szól, hogyan igyekezett magának nőt találni az albán származású énekes.
A Szombat esti láz új évada 2013 elején indul majd el, addig a csatorna az első három évad epizódjait vetíti a helyén. A Legyen ön is milliomos! viszont heti két új adással jelentkezik hétfőn és csütörtökön, a Heti hetes pedig marad a megszokott vasárnap esti időpontjában és csak csatornát vált.
A csatorna nappali műsora javarészt szappanoperákból áll, de minden nap lesz Jóbarátok és Vacsoracsata is. Utóbbiról Kolosi Péter azt nyilatkozta, elképzelhető, hogy új részeket is forgatnak majd hozzá, de minden a nézettség függvénye. A csatorna a Szombat esti láz című táncos reality-t szánja húzóműsornak, és ezért egyelőre nem gondolkodik napi reality-ben, azaz belátható időn belül nem lesz Való világ az RTL II-n sem.
A csatornán este 11-kor jelentkezik majd egy Híradó, ami nem az anyacsatorna műsorának ismétlése lesz, hanem új tartalom, és főleg a belpolitikai és közéleti hírekre koncentrál majd. Erről Kolosi Péter annyit mondott, hogy Magyarországon van igény a szofisztikált hírekre, amiket a közönség este is megtalál magának.