Bulvár Hírek - Új fegyvert vethet be a TV2 az X-Faktor ellen

 
Megvásárolta a TV2 a jelenleg legnépszerűbbnek tartott új énekes tehetségkutató műsor, a Rising Star sugárzási jogát az izraeli Keshet Internationaltól. A versenyben a nézők élőben, egy mobilalkalmzás segítségével szavaznak, az arcuk pedig megjelenik a képernyőn is.
Megvette a TV2 az izraeli Rising Star című tehetségkutató show jogait, a magyar nyelvű verzióból 14 részt forgatnak majd, a műsort pedig jövő ősszel kezdhetik sugározni Magyarországon - jelentette a Hollywood Reporter.
A Rising Star a beszámoló szerint jelenleg a legnépszerűbb tehetségkutató formátum, amelyet többek között átvett már az ABC az Egyesült Államokban és az RTL Németországban.
A műsor sokak szerint megújítja a tévés énekversenyek műfaját, ugyanis az indulókról a nézők élőben szavazhatnak majd okostelefonnal vagy tablettel egy ingyenes mobilalkalmazás segítségével. A szavazók arcképe megjelenik egy kivetítőfalon, a fellépő énekessel szemben, eltakarva a stúdióban ülő nézőket és a bírákat.
A bírák is szavaznak, de a végső döntés a nézőké. Ha a szavazatok aránya meghaladja az adott szintet, a kivetítőfal felemelkedik, és a közönség, illetve a bírák is megpillanthatják élőben a továbbjuttatott versenyzőt.