Döbbent csendben néztük - Undorító véget ért az Éden Hotel

Korábban is hangoztatták már, csütörtök este azonban végérvényesen kiderült: az Éden Hotel az a hely, ahol bármi megtörténhet. A döntőben kiderült, hogy a 25 millió forintos fődíjon három személy osztozhat, a kapzsiság és a meglepetés azonban a hogyanokban és miértekben rejlik.

Csütörtök este, a Viasat3 adásával egy időben rendezték az Éden Hotel Zárópartit, ahol a televíziónézőkkel együtt nézhették végig a rajongók a több hónapos valóságshow utolsó felvonását, az egyik fővárosi szórakozóhely jóvoltából. A helyszínen természetesen a műsor házigazdája, Horváth Éva és a show főszereplői is egytől egyig megjelentek, arról azonban, hogy a négy jelölt közül végül ki nyerte a kolumbiai játék 25 millió forintos fődíját, senki sem beszélt.
A döntőbe két pár, Alíz és Kristóf, valamint Linda és Robi jutott be, a játék pedig eredetileg úgy szólt, hogy a két pár közül az egyik megnyeri a 25 millió forintot, azon pedig osztozhatnak a felek testvériesen. A döntősök sorsa a korábban már kiesett játékosoktól függött, akik a döntő idejére visszatértek a játékba, hogy egyesével eldöntsék, kinek adnák a két pár közül a szépen csengő nyereményt. A verseny egyszerű volt: az a pár nyer, akire több egykori szereplő szavaz.
Ádám, Dani, Attila és Niki kivétel nélkül az Alíz-Kristóf páros mögé álltak, míg Linda és Robi győzelmére egyedül az előző adások egyikében önmagát kiejtő Szandra voksolt. A legnagyobb kérdés a 24 éves személyi titkár, Attila döntése volt, akit Linda még másfél millió forint felajánlásával is megpróbált maga mögé csábítani, eredménytelenül. Attila ugyanis kijelentette: a Kristóf iránt érzett barátsága nem megvehető pénzen, ráadásul ő a 25 millió forint reményében jelentkezett a játékba, amihez képest a 1,5 millió csupán aprópénz.
A játék látszólag itt el is dőlt, az egykori játékosok segítségével Alíz és Kristóf nyerte meg a játék 25 millió forintos fődíját. Itt azonban még nem ért véget a döntő, hiszen mint tudjuk, az Éden Hotel az a hely, ahol bármi megtörténhet. És valóban!

A két fiatalnak egy tíz lépésből álló hűségpróbán kellett bizonyítania, hogy megérdemlik a játék fődíját, ehhez azonban kőkemény becsületre, hűségre, bizalomra és emberségre volt szükség. A feladat ugyanis az volt, hogy Alíznak és Kristófnak külön-külön, egymással szemben állva fel kellett emelniük egy-egy úgynevezett hűséggömböt, ami a játék során az egymás iránti hűséget jelképezi, egészen addig, amíg a játékos a kezében tartja azt.
A csinos műsorvezető ekkor letett a két játékos közé helyezett asztalra 2,5 millió forintot, és azt mondta: aki előbb leejti a gömböt, megnyeri az asztalon lévő összeget, míg a másik üres kézzel tér haza. A döntésre a játékosoknak fél perc áll rendelkezésükre, utána újabb 2,5 millió forinttal emelkedik a tét, tíz lépésben, egészen 25 millióig, amíg valaki le nem dobja a gömböt, vagy az összes pénz az asztalra nem kerül, a két játékos örök hűségét bizonyítva ezzel.
Sem Alíz, sem Kristóf nem engedte el a gömböt, az asztalra így újabb 2,5 millió forint került. Ismét semmi, a tét 7,5 millióra, később kereken 10 millió forintra nőtt. A játékosok határozottan fogták a gömböket, Horváth Éva pedig ekkor kirakta az asztalra a következő csomagot, amivel elérkeztünk a főnyeremény feléhez, 12,5 millió forinthoz. A másodpercek lassan peregtek, a szórakozóhelyen mindenki feszülten figyelt, már csak 5 másodperc volt hátra az újabb csomagig. 4... 3... 2... és Kristóf földhöz vágta a gömböt.
Alíz arcán egyszerre tükröződött a világ fájdalma és csalódottsága, míg Kristóf arcán a bánat, a szégyen és a győzelem jelei váltakoztak felváltva. A közönség néma csendben, döbbenten figyelt. A 25 éves labdarúgó-edző nem hitt a hűségben, bezsebelte a 12,5 millió forintot, a 22 éves szépséget pedig, kinek korábban heteken át papolt az örök hűségről, egy mozdulattal cserbenhagyta és megalázta.
A közönség sorait erősen megosztotta a fiatal fiú döntése, sokan Alíz könnyeiben és fájdalmában osztoztak. A döbbent csend előbb átment halk suttogásba, majd a képernyőn megjelent Kristóf arca és az őszinte vallomás: "Lehet, hogy csak egy villámcsapás volt, de úgy éreztem abban a pillanatban, hogy ezt kell tennem" - mondta a kamerába a végső győztes. "Hetek és hónapok óta erre a pillanatra várok, hogy megnyerjem a fődíjat. Tovább akarok lépni. Féltem, hogy Alíz hamarabb elejti a gömböt, ezt pedig nem kockáztathattam meg. Nem a kapzsiság hajtott, egyszerűen úgy éreztem, ezt kell tennem" - mondta a 25 éves fiú, aki 12,5 millió forinttal lett gazdagabb.

Horváth Éva azonban ekkor újabb tanúbizonyságát mutatta annak, hogy ez az a hely, ahol bármi megtörténhet, hiszen a 25 millió forintos főnyeremény fennmaradó részét, vagyis a másik 12,5 millió forintot a vesztes páros, Linda és Robi kapta. Az Éden Hotel nagy vesztese így a 22 éves animátor, Alíz lett, aki hűséggel és tiszta lelkiismerettel, mégis üres zsebbel térhetett haza.
"Az egyik szemem sír, a másik nevet. Tisztán látom azt, hogy milyen ember vagyok, és hogy milyen akarok lenni. Ez pedig mindennél többet jelent" - mondta Alíz, amivel egyértelműen megnyerte az erkölcsi párbajt, még akkor is, ha néhány millió forintot elvesztett a játékban.
Éden Hotel: http://www.eden--hotel.blogspot.com/