Angol csajokat zsűrizett Pirner Alma

Pirner Alma nem régiben tért haza Londonból, ahol az ottani rúdtáncosokat vonta górcső alá. A britek pedig hatalmas odaadással tekeregtek a rúdon, hiszen feltett szándékuk, hogy rövid időn belül a rúdtánc is olimpiai szám legyen.
Nem csalódott Pirner Alma, már ami a londoni Miss Poledance választást illeti. Feszes combok, akrobatikus mozdulatok, káprázatos ruhák. A brit lányok mindent megtettek azért, hogy nevük kitörölhetetlenül beivódjon a sport nagykönyvbe. Köztudott, hogy ők a legelszántabb képviselői annak, hogy a rúdtánc olimpiai szám legyen. Az ötkarikás részvételt Alma is reális elképzelésnek tartja, hiszen ez a sport is hatalmas felkészültséget és fizikális erőt igényel, nem beszélve az akrobatikus elemekről és a fellépők tánctudásáról. "Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egyszer mi is ott legyünk egy nívós világversenyen. Hiszen a rúdtánc már régen túl mutat a füstös kocsmák világán."
A magyar pole nagykövet számára nagy dicsőség, hogy egyetlen magyarként egész évben járja a világot Svájctól Jamaicáig, hogy értékelje a rúdtáncosokat. A szigetországban is nagyon népszerű látványsport a poledance, hiszen köztudottan frissek, üdék, bájosak a brit lányok. Pirner Alma szeme csillogott a gyönyörtől, annyi tehetséget látott a londoni Miss Poledance versenyen. Mint mondja, az angol lányoknak nagyjából nyolc év előnyük van a magyarokkal szemben, de így is minden esélyünk megvan arra, hogy októberben a magyarországi világbajnokságon jó eredményt érjünk el. "Nagyon nagy riválisnak számítanak, hiszen Magyarország nemzetközi versenyzés szempontjából még gyerek cipőben jár, de folyamatosan azon dolgozunk, hogy ez változzon" - tette hozzá Alma.
A londoni versenyen a sokat látott Pirner Alma igyekezett elfogulatlan maradni, személyes kedvence összesítéskor csak a második helyen végzett. "Justin egy általam soha nem látott gyönyörű produkciót mutatott be. Egyszerűen minden a helyén volt: a produkció, az öltözék, a mozgáskultúra" - mondta Alma. "De annak is örülök, hogy egy olyan lány nyert, aki érzésem szerint nagy jövő előtt áll." A brit bajnok végül is egy 18 éves újonc lett, akivel Budapesten a Miss Poldence döntőn is találkozhatunk majd.