Modellek szállították a prostikat Dubajba

Két modellt és egy ismert szervezőt vett őrizetbe az NNI, gyanújuk szerint a hármas 2009 óta közvetített lányokat afrikai, ázsiai és távol-keleti országokba szexmunkára. Komoly botrány várható: a gyanúsítottak jó kapcsolatokkal rendelkeznek.
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) június 23-án őrizetbe vett három személyt: K. Zoltánt, P. Szilviát és Sz. Vivient, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2009 óta folyamatosan szerveztek lányokat az Egyesült Arab Emírségekbe, Marokkóba, Libanonba, a Seychelle-szigetekre, Egyiptomba, s több európai országba, kifejezetten azzal a céllal, hogy ott a lányok kielégítsék a megrendelők szexuális igényeit.
A gyanúsítottak a hazai modellvilágban is ismertek: K. Zoltán sokáig szervezett aktmodelleket férfimagazinok számára. 2003-ban – K. szerint – egy szerb üzletfele bérgyilkost küldött rá. Annyi bizonyos, hogy K.-t támadója fejbe lőtte, de a férfi túlélte. A tettes nem került elő.
K. modell-szervezőként kerülhetett kapcsolatba P. Szilviával, aki 2010-ben még egy – a politikai életben is ismert – üzletember exnejének modellügynökségénél dolgozott „nemzetközi kapcsolattartóként”. Azt nem tudni, vajon a cég dolgait is vizsgálja-e a rendőrség – erről meg akartuk kérdezni az ügyvezetőt, de nem sikerült utolérnünk.
Ugyanakkor az NNI úgy véli: a munka oroszlánrészét egy 21 esztendős modell, Sz. Vivien intézte, aki természetesen nem azonos a luxusprostikról bestsellereket jegyző Szalai Viviennel. A trióból Sz. volt hajtotta fel Dubajban az ügyfeleket, akik alkalmanként ezer dollárt fizettek a szexért. Ebből a lányoknak 20 százalékot kellett „tejelniük”. Ugyanakkor az ügynek koránt sincs vége, rendőrségi információink szerint ugyanis nem csak a szervezők, de az „érdemi munkát” végző lányok közül is többen jól ismertek a médiából.