Siófokon forog a Viasat3 realityje?


Idén ősszel, Aranypart címmel újabb saját készítésű napi valóságshow-t indít a Viasat3, melyet júliusban és augusztusban vesznek majd fel. A névadásból kiindulva minden bizonnyal Siófok és annak pezsgő éjszakai élete lesz a forgatás helyszíne.
A Viasat3 megbízásából az a Mastiff Hungary készíti el az újabb műsort is, aki korábban az Éden Hotelt, a csatorna 2011-ben legsikeresebb és egyben legdrágább produkcióját gyártotta.  Az Aranypartot beharangozó reklámok már elindultak a képernyőn, a sokat mondó „Buli a Balatonon, cenzúra nélkül!’ szlogennel. A reality valóban tabuk nélkül kívánja bemutatni, hogy hogyan bulizik ma a Balaton parti éjszakában nyolc fiatal a hétköznapok során. A csatorna külön kívánsága szerint a szereplők felét korábbi valóságshow-juk adja, azaz négy, az Éden Hotelből már megismert játékost újra láthatunk a képernyőn. Hogy kiket, azt egyelőre még titokként kezelik a készítők. A csapat további tagjai sem ismertek még, őket a napokban válogatják ki a bevállalósabbnál bevállalósabb jelentkezők közül.
A műsor koncepciója alapján ezúttal nem egy végső nyertes kihirdetése a cél. Itt senki sem fog kiesni, új szereplők sem érkeznek menet közben a show-ba, vagyis intrikákra és taktikázásra nem lesz szüksége egyetlen játékosnak sem. Viszont a résztvevőknek munkát kell vállalniuk egy balatoni strandon vagy sörözőben, „cserébe” a lakásért és a szinte korlátlan élelmiszer- és alkoholellátásért, amit a heteken keresztül tartó és a nap 24 órájában zajló forgatás alatt megkapnak. Ez szinte egy az egyben megegyezik az MTV 2009-ben indult, azóta több évadot megért, és nagy sikert arató Jersey Shore című produkciójára, amit sok más ország, köztük hazánk 18-34 éves kor közötti fiataljai is előszeretettel néztek. Várhatóan a magyar klónműsor esetében sem lesz ez másként.
A Viasat3 2011-ben igazán nagyot szakíthat mind a nézettség, mind a reklámbevételek tekintetében, hiszen szintén ez év végén kívánják elindítani az Éden Hotel második szériáját, amit a csatorna vezetése szerint az első résszel ellentétben most nem Kolumbiában forgatnak le, hanem a karibi térség egy még annál is varázslatosabb pontján. Az előzetes castingok már lezajlottak, valószínűsíthetően késő ősszel kezdik el a forgatást.
Igyekeznie is kell a Viasat3-nak, ha nézettségi rekordokat kíván dönteni, hiszen ősszel a két nagy kereskedelmi csatornán is beindul a valóságshow-dömping. Az RTL Klub a VV4 sikerén felbuzdulva már augusztus végén folytatja a Való Világ szériát az ötödik évaddal, míg a TV2 a The Perfect Bride című Törökországból indult, nemzetközi formátumú reality magyar megfelelőjét tűzik képernyőre, amelyben tizenkét nőt zárnak össze hat férfival és az anyósjelöltekkel.