Bulvár hírek - Tavaly mindenki ezeket nézte

A 2011-es évben a legnézettebb műsorok tekintetében elsöprő győzelmet aratott az RTL Klub. A 18-49 éves célcsoport körében az elmúlt év 100-as toplistáján kizárólag a piacvezető csatorna produkciói szerepelnek. Olyanok, mint az X-Faktor, a Barátok közt, a Való Világ, vagy a Fókusz.
Az elmúlt évben tovább növelte előnyét a piacvezető RTL Klub a tv2-vel szemben. A két csatorna éves főműsoridős átlaga közötti különbség a kereskedelmi korcsoport körében meghaladta a 10 százalékpontot, az RTL Klub javára.

Magyarországon több, mint egy évtizede az RTL Klub a legnézettebb televíziós adó. 2011-ben igazán kiemelkedő évet zárt a piacvezető csatorna. Tavaly ugyanis a főműsoridő 95 százalékát megnyerte az RTL Klub, vagyis az év 365 estéjéből 348-szor nézték a legtöbben a csatornát.

A 100 legnézettebb műsor listájának első fokán az X-Faktor, a másodikon a ValóVilág, a harmadik helyen pedig a Csillag Születik epizódjai állnak. De a 100-as listán ott van az X-Faktor és a Csillag Születik összes adása és több helyet foglal el a Barátok közt, a Fókusz és a ValóVilág is.

Voltak ellenfelei a másik csatornáról is: Nagy Duett, ÖsszeEsküvők, Aktív, de úgy tűnik a nézők inkább az énekes palántákra, a magamutogató sztárjelöltekre és a veszekedő lakótársakra voltak kíváncsiak. Idén pedig a harc folytatódik: Csillag Születik és Megasztár, legalábbis ez a kezdet, a vége még messze van.