Bulvár hírek - Svédország nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált

A svéd Loreen fölényesen nyert Azerbajdzsánban az Eurovíziós Dalfesztivál szombat esti döntőjén. A Compact Disco 19 ponttal a 24. helyre került. 
A nagyik is szépen teljesítették, Oroszország lett a második, Szerbia a harmadik, de az albán Rina Nishliu szomorú balladája is jó volt a negyedik helyhez. A Compact Disco 24. helyen végzett, 19 ponttal. Sajnos hiába törekedtünk idén egy igényes produkcióval, a Sound of our hearts nem tűnt ki a többi közül, illetve az egyes országok szokásos szomszédolása sem tett jót a magyar versenyszámnak a pontozásnál.
Ezúttal bejött a fogadóirodák előrejelzése, Loreent tették az első helyre a döntő előtti jóslatok is, végül, rekordszámú szavazattal, az összesítésben 372 ponttal nyerte meg a dalversenyt. A 2004-ben egy svédországi televíziós tehetségkutatón feltűnt Loreent már napokkal korábban a verseny legnagyobb esélyeseként emlegették, a Euphoria már a svéd és a finn slágerlistán is az első helyre került.
A helyszínen mintegy 20 ezer néző, világszerte 100-120 millió tévénéző követte az 57. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét.
Az Eurovízió 57 éves története alatt ez az ötödik svéd győzelem, az elsőt 1974-ben a később világhírűvé vált ABBA együttes aratta Waterloo című dalával.