Bulvár hírek - Détár és Rékasi újra egy pár?

Véget ért Rékasi Károly és Pikali Gerda kapcsolata? „Bartha Zsoltot” ugyanis egyre gyakrabban látják régi otthonában. Még az is lehet, hogy Kari karácsony előtt visszatért régi életéhez?
Szívemből kívánok boldog karácsonyt mindenkinek! – foglalta össze mondandóját Rékasi Károly. Még annyit tett hozzá, hogy ez minden, amit mondhat, mondani szeretne érdeklődésünkre.
Természetesen ezúttal is a magánéletével kapcsolatban kerestük: arra lehet ugyanis következtetni, hogy ebben az utóbbi napokban változás történt. Napok óta ismét gyakran tűnik fel Telkiben, a régi otthonában. A hírek szerint nyolc-tíz napja látni őt sűrűbben Détár Enikővel közös házuk környékén. Csak nem az áll a háttérben, hogy hátat fordított új szerelmének, Pikali Gerdának?
Egy közeli ismerősük mindenesetre annyit elárult, nem ez volt az első ilyen eset a közel egyesztendős kapcsolatuk alatt, s a pár élete nem volt mindig felhőtlen és zavar-talan. „Igaz, eddig mindig kibékültek” – mondta a neve elhallgatását kérő ismerős. Pikali Gerdát hiába kerestük, nem kívánt nyilatkozni a Borsnak.
Azt csak sejthetjük, hogy Rékasi aligha érezte jól magát Pikali Gerda és férje, Gézu harcának frontvonalában. Mint arról a Bors beszámolt, a pár mindkét tagja ragaszkodott két, közös kisfiukhoz; volt, hogy rendőrt hívtak egymásra. Károly aligha vágyott ilyen családi tűzfészekre.
Arra pedig már hetek óta számos jel utal, hogy Rékasi és Détár – noha egy ideig mindketten külön keresték a boldogságot – sohasem tud teljesen elszakadni egymástól. Valamelyest egyben tartotta őket a közös kisfiuk, Zsebi, akit Rékasi mindennél jobban szeret. Árulkodó hír, hogy a minap a gyerek új kutyusának házát Rékasi saját kezűleg barkácsolta a telki ház udvarán… S ott volt a közös otthon is, egy élet munkája, amelybe mindketten sokat fektettek. Ráadásul hiába jártak Rékasiék korábban ügyvédnél, eszük ágában nem volt elindítani a válópert, csupán anyagi dolgokban jutottak egyezségre: ők papíron ma is férj és feleség.
Összegezve: az sem lehetetlen, hogy a Barátok közt Bartha Zsoltja a friss, lángoló, s zajos szerelem helyett egyre inkább a meghitt környezetre, régi életére vágyik. Abban természetesen semmi meglepô nincs, ha a karácsony egyik napját együtt tölti a Rékasi–Détár család. A házaspár ismerôi szerint azonban akár még az is elôfordulhat, már nem csak az egyiket…
Késik a színpadi találkozás
Az egyelőre biztosnak látszik, hogy Pikali és Rékasi idén már nem találkoznak a színpadon. Közös darabjuk, az Aranyember csak január közepén kerül újra műsorra. A József Attila Színház szilveszteri előadásaiból pedig Pikali kimaradt, ő az Újszínházban, a Vörös bestiában játszik majd az év utolsó napján. Détár Enikő szilveszteri programjairól egyelőre nincs hírünk.