Bulvár hírek - Tóth Gabit lehurrogták mentortársai! Ezért fojtották belé a szót


Az X-Faktor kilencedik élő show-jában volt, hogy nagyon nem egyezett a mentorok véleménye.
Az X-Faktor még versenyben maradt versenyzőinek háromszor is színpadra kellett lépniük szombat este.
Ahhoz, hogy benne legyenek a top 3-ban, emlékezetes pillanatokat kellett nyújtaniuk, ami a mentorok szerint néhányuknál meg is volt.  A kilencedik élő adást Krasznai Tünde nyitotta a Rolling Stones Satisfaction című dalával. Geszti Péter szerint még nem indult olyan jól show, mint ahogy azt mentoráltja indította. Szikora Róbertet nem elégítette ki teljesen a produkció, Tóth Gabinak is hiányérzete volt, Alföldi Róbert viszont azt mondta, nem tudta róla levenni a szemét, ezt még a háttértáncosok sem tudták elérni. 

Tünde második dalával, a Tankcsapda Örökké tart című balladájával Tóth Gabi szerint nem tudta átadni a dal komoly mondanivalóját, pedig ki más tudhatná jobban, mint ő. Amikor ezt a kritikát kimondta, Alföldi és Geszti egymás szavába vágva próbálta elmondani saját véleményüket. Geszti szerint nem a fáradtság, hanem a reménytelenség hangulatát lehetett érezni. Alföldi szerint sem volt igaza Tóth Gabinak, őt Krasznai Tünde igenis el tudta vinni a dallal.
- Akkor is végig fogom mondani! Tehát a lényege az, hogy neked el kell hitetned azt, hogy te is ilyen helyzetben voltál - vágott vissza női mentortársa.
Geszti szerint viszont pont az volt a jó a produkcióban, hogy Tünde nem akart okoskodni. Alföldi szerint életszerű volt, nem volt túllihegve. Szikora szerint a dal telitalálat és hiteles volt, ami elért a szívéhez, egyedül azt bánta, hogy nem tornacipőt adtak a lányra. Csordás Ákos első dalát, LGT-től az Elfelejtett szót Geszti kellemesnek és frissnek találta, Szikora úgy vélte, jól állt a fiúnak, Alföldinek is rendben volt a produkció, de hiányolta belőle az erőt. Második dalával, egy Metallica slágerrel Szikora szerint biztonsági kört futott. Alföldi azt mondta neki, most már nincs mitől félnie, ilyenkor az ember vagy mindent visz, vagy semmit, el kell engedni a lovakat. Geszti Péternek a dal utolsó harmada kifejezetten tetszett, magával ragadta. Tóth Gabi szerint mentoráltja X-Faktor kompatibilis lett, megérdemli, hogy ott legyen a döntőben.
Danics Dóra első dala, Adele-től a Set fire to the rain nem mindenkinél aratott sikert. Tóth Gabi úgy vélte, a fiatal versenyző hangneméhez kellett volna  alakítani a számot, számára kicsit egysíkú lett az előadásmód. Alföldi úgy értékelte: belül lehet, hogy megvolt a tűz, de színházi körökben erre szokták azt mondani, hogy nem jött ki. Szikora szerint Dóra ennél sokkal jobb énekes, voltak már sokkal jobban sikerült előadásai is. Geszti Péter szerint nem az volt a cél, hogy Adele-t utánozzák, hanem hogy Danics Dóra ebben a dalban is önmaga maradjon, ez pedig tökéletesen sikerült neki.
Rúzsa Magdi Egyszer című dalával már egyöntetű sikert aratott. Alföldi dicsérte, Tóth Gabi úgy vélte, csinált egy nagy pillanatot, még a könnyeit is vissza kell fognia. Geszti Péter szerint a lány még sohasem volt ilyen jó, mint ezzel a dallal. Szikora is osztotta a véleményét.
A ByTheWay Ákos Ilyenek voltunk című slágerének előadását Alföldi azzal kezdte: "Uraim, felnőttek". Szerinte többet mutattak meg magukból ebben a dalban, mint eddig bármikor. Tóth Gabit meghatotta a produkció, megmutatták neki, hogy honnan jöttek és hová tartanak. Geszti Péter nem volt velük azonos véleményen, számára ez a produkció egy kicsit iskolás volt. Szikora Robi erre azzal vágott vissza: "úgy volt iskolás, hogy tanítani lehetne". Azt is kiemelte, hogy csapata kezdi lebontani a fiúcsapatokról alkotott kliséket.
Második daluk, a Bohemian Rhapsody a Queentől annyira tetszett a közönségnek, hogy a sikongatástól jó ideig meg sem tudtak szólalni a mentorok. Geszti Péter szerint nagy merészség volt bevállalni a dalt, de nem vallottak vele szégyent. Tóth Gabi nagy pillanatnak értékelte az előadásukat. Alföldi Róbert a hetek alatt nagy hívük lett a fiúknak, de ezúttal számára a produkcióban több volt a mutatvány, mint a zenei teljesítmény. Szikora úgy vélte, bebizonyították, hogy a döntőben a helyük.
A műsort a versenyzők közös produkciói zárták. Csordás Ákos és ByTheWay Blondie One Way Or Another slágerével lépett színpadra, amivel lenyűgözték a zsűrit: Geszti szerint atom volt a produkció, igazi bulihangulatot varázsoltak, a jókedv mindenkire átragadt. Krasznai Tünde és Danics Dóra Tina Turner Proud Mary című daláért is csak dicsértet kapott. Tóth Gabinak annak ellenére is tetszettek, hogy a duettben egy kis csajos rivalizálás is felfedezni vélt.